3 Mart 2016 Perşembe

Gıdaları Satın Alırken dikkat etmeniz gereken 6 altın kural

                               

             1. Son kullanma tarihine bakınız: 

alacağınız üründe son kullanma tarihi mutlaka bulunmalı ve raf ömrünün geçmemiş olması lazım.
Sağlığınızı riske atmamak adına son kullanma tarihi geçmiş veya silinmiş ürün gördüyseniz almayınız, satıcıyı uyararak raftan kaldırılmasını sağlayınız.
           2. Besin etiketine mutlaka bakınız:

Kalori, karbonhidrat, protein,yağ, vitamin, minarel, lif oranlarına bakınız. besin içeriklerindeki katı maddelerine ve besini oluşturan diğer besinlere dikkatle bakınız.
      3. Beslenme açıklamasına bakınız:
Eğer 'light', 'düşük kolesterollü' bir ürün alıyorsanız bunun ambalajda belirtilmiş olmasına dikkat ediniz.
      4. Üretim izni ya da ithalat iznin olmasına dikkat ediniz:
Besini üreten firmanın ismi, adresi, telefonu mutlaka ürünün paketinde bulunmalı. TSE damgası ve
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nca verilen üretim izni tarih ve numarasının, ürün ithal edilmiş ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ithalat izin tarih ve numarasının etikette yazıyor olmasına dikkat ediniz. Gıda maddesinin etiketi üzerindeki Tarım ve Köy işleri Bakanlığının üretim izin tarih ve numarası o gıda maddesinin güvenliğinin bir göstergesidir.

       5. Muhafaza şartlarını kontrol ediniz:
Her gıdanın kendine uygun saklanma koşulları vardır (ısı,ışık,nem) ve etiket üzerinde saklanma koşulları yazar. aldığınız ürün bu koşullara uygun şekilde mi muhafaza edilmiş diye kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Buzdolabı ve derin dondurucuda muhafaza edilen gıda maddeleri uygun şartlarda soğutulmalıdır. Özellikle et, süt, süt ürünleri gibi potansiyel riskli adını verdiğimiz çabuk bozulabilir besinlerin, dondurulmuş ürünlerin ve düşük asitli gıdaların uygun sıcaklıklarda sunulmasına ve soğuk zincirin kırılmamasına dikkat ediniz!!!
Dondurulmuş gıdaların alınması alış verişin sonunda yapınız!!!

      6. Ambalajını kontrol ediniz:
yırtılmış, delinmiş,sıvıyla temas etmiş kağıt ambalajlı ürünleri ve fiziksel etkiyle ya da mikroorganizma faaliyeti sonucu bozulmuş,şişmiş, delinmiş, sızıntı yapmış, çöküntüye uğramış ambalajlı ve kenarı paslanmış kutu konserve gıdalar kesinlikle almayınız.
Orijinal ambalajlı ürünler tercih ediniz.
 KENDİMİZ VE SEVDİKLERİMİZİN SAĞLIĞI İÇİN HER DAİM DİKKAT ŞART!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder